martes, 18 de diciembre de 2012

Les TIC com a eina comunicativa Escola-Família.


A la classe teòrica d’avui hem acabat amb el temari, en aquest cas, hem donat el tema sis que era el que ens faltava. Aquest s’anomena “Les TIC com a eina comunicativa Escola-Família”, i parlava de la importància de la comunicació amb la família i els beneficis de les TIC a l’entorn familiar.

Per què la importància de fomentar l’ús de les TIC?

Per millorar l’aprenentatge i per volem alumnes formats en TIC ja que és una realitat que ens envolta que ja està dins la nostra vida quotidiana, per tant, forma part de la vida de l’infant. Així doncs, ens aporta beneficis com coneixements, motricitat, habilitats... i si fem un bon ús d’aquestes tindrem una gran font de coneixements.

Per tant, la família és la nostra millor aliada, donat que pot potenciar des de casa la feina del docent. Per aquest motiu, per implicar a les famílies hauríem de seguir el següent “Pla d’actuació TIC per a la família”:

1. Conèixer a les famílies dels nostres alumnes (saber a què es dediquen, si treballen de nit, si poden passar més temps amb els alumnes, si tenen xarxes socials, si tenen ordinadors...).
Què podem fer per aconseguir aquesta informació?  Mitjançant qüestionaris, grups de pares, reunió a principi de curs, etc.

2. Informar a les famílies (és obligatori informar sobre el que es fa a l’escola, reunions, pàgina web de la escola (per elegir escola, per comunicar-nos, informar...), associació de pares...).
3. Formar a les famílies ( les associacions de pares solen fer escoles de pares on realitzen diferents tasques, activitats i informació educativa...).
4. Col·laboració de les famílies (protagonista de la setmana, implicar als pares... i així cooperar en la labor educativa).



En definitiva, el centre ha de ser l’encarregat de dissenyar una sèrie d’actuacions per implicar als pares en la formació de les competències digitals dels seus fills, ja que la majoria de les famílies tenen manca d’informació i formació TIC i els fills nadius digitals.

Què hauríem de fer per aconseguir beneficis de les TIC a l’entorn familiar?

Els pares han d’ensenyar als seus fills a navegar amb sentit crític.
- Aprendre a potenciar els beneficis de les videoconsoles/jocs. Oci familiar.
- Promoure-hi les habilitats socials. Xarxes socials.


Així doncs, hem de fer un ús racional de les TIC per reportar grans avantatges.

No hay comentarios:

Publicar un comentario