viernes, 9 de noviembre de 2012

Com ens poden ajudar les TIC en la comunicació escola-família?

En relació amb la comunicació, he de dir que aquesta és la base fonamental d’una escola, per tant, és un aspecte a tenir present i a treballar.

Un aspecte molt important és que escola-família comparteixen el mateix objectiu, ajudar al nen a créixer feliç i a desenvolupar les seves capacitats cognitives, socials... Així doncs, establir canals de comunicació entre escola-família és un factor clau, per tant, les TIC poden ser un element col·laboratiu en aquest procés encara que, cada vegada més aquesta relació està més reforçada, queda molt per consolidar-la.

Avui dia, vivim en una societat de la informació i la comunicació per la qual cosa, la majoria de la gent fins i tot, els nens petits tenen coneixement sobre aquestes. Aleshores, i en relació amb la comunicació, és necessari crear diferents contextos educatius per a que les famílies puguin entrar dins l’escola i d’aquesta manera estar informats, contribuint en la formació dels seus fills i també en la pròpia formació com usuaris en la societat de la informació i comunicació.

Un exemple d’estratègia a emprar seria la creació d’un bloc educatiu en el qual es mostrés tot allò que es fa dia a dia a l’aula, per tal de que les famílies puguin conèixer les activitats que realitzen els seus fills. D’aquesta manera, les famílies podrien participar en aquest bloc mitjançant diferent comentaris.
També, es podria crear un bloc o un apartat dins el mateix on els pares poguessin exposar els seus dubtes o idees a treballar sobre un tema i els mestres poguessin comunicar-se amb ells.


Un altre exemple seria la creació d’una pàgina web, on el mestre pogués ficar diferents activitats relacionades amb el tema a treballar i els alumnes les haguessin de realitzar a casa amb ajuda de les seves famílies.


Per aquest fet, podem dir que les TIC ens ofereixen noves oportunitats de comunicació, d’aprenentatge... encara que aquests nous canals tecnològics no han de substituir les experiències anteriors, sinó que ens han d’ajudar a enriquir aquestes creant noves formes.

Així doncs, la comunicació escola-família amb les TIC ens proporciona oportunitats educatives, fer una evolució educativa dels infants i la participació entre els dos contexts tant importants en l’educació i sobretot, en aquestes edats tant primerenques.

No hay comentarios:

Publicar un comentario