domingo, 18 de noviembre de 2012

Els materials didàctics.


En la classe de teoria de l’altre dia, varem començar amb el tema quatre el qual té per nom “Els materials didàctics”.

En primer lloc, començarem explicant uns conceptes bàsics per endinsar-nos en aquest tema, aquests són:

-  Hipertext: sistema d’organització d’informació textual, de forma no lineal. Aquesta informació textual inclouria enllaços que ens permeten moure’ns a mode de salts a través del document o fins i tot accedir a d’altres documents.

- Multimèdia: és un sistema que utilitza més d’un mitjà de comunicació al mateix temps en la presentació de la informació, com el text, la imatge, el vídeo i el so.

- Hipermèdia: es tracta d’un hipertext que inclou a més gràfics, sons, animacions, vídeo,… és a dir, diferents mitjans en un mateix suport organitzat de forma no seqüencial.
Conjunció d’hipertext i multimèdia.

En segon lloc, la professora ens va explicar els elements que conformen un hipermèdia els quals són:

- Nodes.
- Enllaços.
- Xarxa d’idees.
Itineraris.
- Interfície d’usuari.

La professora ens va explicar tots aquests elements mitjançant exemples visuals i amb definicions aportades per diferents autors, com per exemple, Salinas i Delicado, 1996.

I per últim, varem conèixer les característiques principals que ha de tenir els programes infantils, ja que s’han de tenir molt presents alhora de presentar el suport informàtic als infants. A més a més, hem de conèixer allò que ens vol transmetre el programa per tal de poder oferir-lo als infants sense cap inconvenient i d’aquesta manera, els nens puguin aprendre i profunditzar els seus coneixements amb nous suports, en aquest cas, informàtics.


Aquí us mostro una imatge d’un grup petits d’infants experimentant amb un programa infantil.


Portàtil a l'aula

No hay comentarios:

Publicar un comentario